Procés

La filosofia del Molí dels Torms és la qualitat i el respecte i s’aplica en qualsevol de les màquines i dels processos que permeten l’obtenció de l’oli Olicatessen.

Vens a veure-ho?

 1. Recol·lecció, respectar el moment

  La recol·lecció de cada varietat es realitza en el moment òptim, manualment i mitjançant el sistema de vibrador i paraigües, de manera que l’oliva no toca mai a terra. Les olives en poques hores ja són al molí i immediatament es processen per conservar-ne al màxim les propietats i garantir-ne la millor qualitat.

 2. Netejar, sobre net

  La neteja es realitza per aspiració per aire de fulles i brots mitjançant ventadora. Per a aquesta tasca s’ha dissenyat una màquina a mida que permet mantenir el control sobre les deixalles i posteriorment, convertir-les en compostatge.

 3. Molturació en fred i batudes curtes

  Els batuts curts i a baixes temperatures de la pasta garanteixen el manteniment de les característiques organolèptiques i químiques de les olives.

  L’excedent d’aquest procés -fulles, aigua i pinyola- es converteix, mitjançant un sistema propi, en compostatge que es retorna com a adob natural
  a les oliveres.

 4. Decantar millor que centrifugar

  D’aquesta manera es preserven les condicions naturals de l’oli, així com les vitamines i polifenols tan necessaris per a la salut.

  El sistema de la decantació té altres avantatges, com la reutilització de les impureses per fer sabons, la no-producció de residus no reciclables i l’estalvi d’aigua, ja que aquest sistema no en requereix.

 5. Emmagatzemar en funció de la personalitat

  L’oli s’emmagatzema cada dia en dipòsits diferents en funció de la varietat , la maduració, la finca i l’estat general de l’oliva. Això permet mantenir la qualitat i característiques de cada oli, i elaborar el perfil organolèptic de cada dipòsit.

  Per mantenir les característiques de l’oli, els dipòsits són d’INOX, i es troben en una sala a temperatura controlada.

 6. Envasat a mida del client

  Per garantir la personalitat, qualitat i estat òptim de l’oli, només s’envasa per encàrrec en recipients reciclables, minimitzant l’impacte mediambiental.

  Aquesta manera de treballar permet oferir un oli en funció del gust del client. Cada dipòsit conserva un perfil organolèptic propi, que ofereix la possibilitat de treballar el sabor de l’oli en cada ocasió (cupatges) ,o fins i tot, trobar l’oli idoni per al plat estrella d’un cuiner.

Et perdràs la propera jornada de portes obertes?

Els comentaris estan tancats.