Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 6

Sense categoria Etiquetat com a , , , , , Comentaris tancats a Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 6

L’emmagatzematge i envasat

Una vegada l’oli ja està llest, o s’envasa o s’emmagatzema.

El sistema d’emmagatzematge és molt important. Els principals enemics de l’oli són: l’oxigen (l’aire que fa volatilitzar els aromes), les altes temperatures (a més de 28 graus l’oli comença a degradar-se) i la els rajos ultravioletes.

Per tant, l’oli Olicatessen, es manté fins a l’hora de l’envasat en una càmera a temperatura controlada entre 16 i 18 graus, durant TOT l’any! Els dipòsits són d’INOX i sense oxigen.
diposits_olicatessen

El recipient on s’envasa l’oli també ajuda a mantenir (o no) les propietats i qualitat de l’oli.

Desgraciadament, com més econòmic és el recipient, sol protegir menys…. el plàstic per exemple, deixa passar els rajos ultraviolats i a més, si deixéssim l’envàs en una zona càlida, el plàstic acaba traspassat els seus aromes a l’oli. En canvi, el bag-in-box, la ceràmica, la llauna i el tetra brick són els recipients més opacs que respecten més l’oli.

L’Oli Olicatessen només s’envasa en llauna (és un dels sistemes més opacs) i vidre fosc.

productes-olicatessen

L’oli s’ha de conservar en llocs foscos i allunyats de fonts de calor.

20 OCT 18 – Jornada de portes obertes a Olicatessen

Sense categoria Etiquetat com a , , , , Comentaris tancats a 20 OCT 18 – Jornada de portes obertes a Olicatessen

S’apropa la data, i com cada any, volem tornar a passar el primer cap de setmana de collita amb vosaltres.

 

Voleu venir a collir amb nosaltres? Veure com elaborem l’oli, tastar l’oli nou, pujar al tractor i viure un dia de collita “en viu i en directe”.

 JPO20102018

A les 9h tindrem l’esmorzar preparat per als més matiners; a les 11:30h anirem a les finques a collir olives i cap a les 13h estarem a l’almàssera veien, olorant i tastant l’oli recent extret. Podreu preguntar, veure, olorar, tastar, sentir i entendre una mica més d’aquest gran mon de l’oli d’oliva verge extra.

Us hi esperem!

  •  DIA: Dissabte 20 d’octubre de 2018
  • Hora: a partir de les 9h i fins les 14h.
  • Visita a les finques: 11:30h

Lloc de trobada: Molí dels Torms/Olicatessen – Carretera L701, Km 16,5 – 25164 Els Torms (NO S’HA D’ENTRAR AL POBLE. ESTEM A PEU DE CARRETERA)

  • Telèfon de contacte: 650 943 621 (ATENCIÓ: a la nostra zona només hi ha cobertura amb Moviestar)

Cost: 0,00€ (=Gratis)

IMPORTANT: Tot i que l’activitat és gratuïta l’aforament és limitat. És necessari que reserveu la vostra plaça (per correu electrònic: info@olicatessen.com; per telèfon : 943 128 362 o 650 943 621; per WhatsApp: 650 943 621)

 

Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 5

Sense categoria Etiquetat com a , , , , , , , Comentaris tancats a Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 5

La “neteja” de l’oli

Una vegada extret l’oli del decanter, s’ha d’acabar de “polir”, doncs encara conté aigua i partícules petites d’oliva i impureses. Aquest és l’últim procés d’extracció de l’oli, per purificar l’oli d’oliva extret, per millorar la qualitat i la vida útil de l’oli.
diposit decantacio

Tot i així, encara queden microparticules en suspensió (polva de la oliva i una mica d’aigua). En aquest punt, es pot optar per filtrar l’oli (i d’una manera molt ràpida i econòmica s’eliminen les impureses i es pot envasar inmediatament)

L’oli Olicatessen es decanta. NO es filtra. Es traspassa als dipòsits de decantació. És un procés més lent i obliga a tenir molta més cura a la bodega, trassegant l’oli. Però creiem que és més respectuós amb l’oli.

decantacio

dipòsit decantació, deposito de decantación


D’aquesta manera es preserven les condicions naturals de l’oli, així com les vitamines i polifenols tan necessaris per a la salut.

El sistema de la decantació té altres avantatges, com la reutilització de les impureses per fer sabons, la no-producció de residus no reciclables i l’estalvi d’aigua, ja que aquest sistema no en requereix.

Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 4

Sense categoria Etiquetat com a , , , , , , Comentaris tancats a Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 4

La temperatura de les batudes

Els batuts curts i a baixes temperatures de la pasta garanteixen el manteniment de les característiques organolèptiques i químiques de les olives.

P1020840

La temperatura màxima permesa, és de 27 graus. A partir d’aquest punt, la quantitat d’oli que s’extreu és major, però la qualitat de l’oli disminueix perdent qualitats organolèptiques i nutricionals.

Les olives Olicatessen es molturen, depenent de cada partida d’oliva (temperatura ambiental, varietat, aigua que contenen, temperatura de la oliva, etc), entre 20 i 25 graus.

L’excedent d’aquest procés -fulles, aigua i pinyola- es converteix, mitjançant un sistema propi, en compostatge que es retorna com a adob natural a les oliveres.

NOVETAT – Botella de 100ml -Apta per AVIO

Novetats Etiquetat com a , , , , , , Comentaris tancats a NOVETAT – Botella de 100ml -Apta per AVIO

Marxes de cap de setmana? Vas de pícnic?

I aniràs sense d’Olicatessen? Ara ja no hi ha excusa!

Un format excel·lent per gaudir d’ Olicatessen quan anem d’excursió, marxem de cap de setmana o no volem portar gaire pes i no volem deixar de gaudir un pa amb tomàquet, una bona amanida o donar el toc final a la pasta, carn o peix i verduretes.

WP_20180703_09_25_47_Pro