Tastar, regalar, cuinar, gaudir ; l’or verd OLICATESSEN , el millor per compartir.

Novetats, Receptes i trucs, Sense categoria Etiquetat com a , , , , , Comentaris tancats a Tastar, regalar, cuinar, gaudir ; l’or verd OLICATESSEN , el millor per compartir.

Tastar, regalar, cuinar, gaudir ;
l´or verd Olicatessen , el millor per compartir.

S’apropen les festes nadalenques i les celebrarem compartint un munt d’àpats amb familiars, amics i companys, reunint-nos al voltant de la taula i perquè no fer-ho de manera moooolt gustosa? ;0)

I també per “l’amic invisible”, el regalet que fem quan ens conviden, el detall diferent que volem posar a la taula…

Els diferents productes Olicatessen et permeten elaborar tant plats dolços (amb la crema de xocolata), salats (amb la olivada verda i madura d’Arbequina), així com cuinar i amanir ( amb l’or verd Olicatessen) o amb els curiosos i diferents olis essencials (amb una gran varietat de gustos i sabors)

Nadal_bodego

Serà per idees i gustos !

Bones festes!

Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 8

Sense categoria Etiquetat com a , , , , , Comentaris tancats a Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 8

Per plaer.

El mon de l’oli, com molts, és un gran desconegut. Molts països productor tenim aquest “problema”, com que hem tingut sempre oli a casa, no li hem donat la importància que se li ha donat a països on no es produeix l’oli i no els hi ha estat tan fàcil /econòmic aconseguir-lo.

Com tot, aprendre’n és una qüestió de curiositat, pràctica i en aquest cas també de paladar (capacitat de tastar i trobar cert matisos).
analisi sensorial

La millor manera de tastar l’oli és sol, sense cap altra aliment /element que distorsioni el gust i aromes de l’oli d’oliva verge extra. Realment, s’hauria de tastar amb copes de tast, però com que habitualment a les cases no n’hi ha, ho podeu tastar en una copa de vi. (per veure com es fa un tast professional, podeu veure l’entrada del blog: Valoració organolèptica)

Es important, que al principi sobretot, ho feu per comparació. És a dir, olis MOLT diferents (de varietats diferents, de distintes zones) Per exemple: Una arbequina de la zona de Valencia (mediterrani) no te res a veure amb una arbequina de Lleida (interior). I no diguem ja una Picual de Jaen amb una Rojal de la zona de Tarragona.

olis

Les varietats també fan la diferencia. I, com hem aprés amb els vins, podem utilitzar l’oli per ressaltar aromes o gustos, o amagar-los. És a dir, si hem fe fer un gelat o una amanida de fruita, buscarem un oli dolç i suau. Un oli verd i intens ens “mataria” els sabors de les fruites o agafaria una importància i presencia que no ens convé en aquest plat. Un bon maridatge fa la diferencia!

I també us recomano que, com a mínim una vegada, feu un tast amb diferents tipus d’olis ( veure post de diferents tipus d’olis d’oliva), així podreu notar realment les diferències, i sobretot notar i paladejar el fruitat, que és el gran diferencial que aporta l’oli d’oliva verge extra.

Sobre gustos, no podem dir res, però saber diferenciar un bon oli, d’un que no ho és, a banda d’un plaer us estalviarà més d’un disgust ;0)

L’Olicatessen més dolç…

Novetats, Receptes i trucs Etiquetat com a , , , , , Comentaris tancats a L’Olicatessen més dolç…

Crema de xocolata Olicatessen

Ja la tenim!!! Després de molt de temps, provant, cuinant, tornant a provar, hem trobat la fórmula i ara us la presentem!

crema_xoco_pa

Crema de xocolata amb llet, avellanes i oli d’oliva verge extra Olicatessen.

Sabor d’avellana, cremositat densa que es desfà a la boca, cacau suculent. Una delícia que millora els postres, berenars i esmorzars dels petits i dels que no ho són tant.

L’únic greix afegit, és l’oli d’oliva verge extra Olicatessen, fent així, a part d’un tast deliciós, un plat molt més saludable, nutritiu i de més fàcil digestió.

Tots els ingredients utilitzats per elaborar aquesta crema són productes ecològics certificats.

Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 7

Sense categoria Etiquetat com a , , , , , , Comentaris tancats a Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 7

Analítiques. Paràmetres químics controlats, certificats i tastos professionals.

Per poder etiquetar un oli com oli d’oliva verge extra, ha d’acomplir amb una sèrie d’anàlisis físiques, químiques i sensorials.

aranya de tast 2013

La Comunitat Europea dóna els paràmetres de classificació per als olis d’oliva al REGLAMENT (CE) Núm. 2568/91 DE LA COMISIÓ d’11 de novembre de 2003, relatiu a les característiques dels olis d’oliva i dels olis de sansa d’oliva i sobre els seus mètodes d’anàlisis .

L’ oli d’oliva verge extra, està considerat com un producte molt important dins de la dieta mediterrània per les seves propietats nutricionals. Conté àcid oleic (mono insaturat), linoleic (omega-6, omega3) com a poliinsaturats. Es un producte recomanat pel seu nivell d’antioxidants naturals (vitamina E) i quantitat de polifenols. Tots ells molt beneficiosos per a la salut.

logo_eurofulla

A Olicatessen, publiquem cada campanya totes les analítiques i certificats per tal que els consumidors puguin valorar i certificar que l’oli que estan consumint és OLI D’OLIVA VERGE EXTRA, és un producte certificat com ECOLOGIC i de gran qualitat.

FES CLICK AQUI PER VEURE ELS CERTIFICATS I ANALITIQUES

Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 6

Sense categoria Etiquetat com a , , , , , Comentaris tancats a Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 6

L’emmagatzematge i envasat

Una vegada l’oli ja està llest, o s’envasa o s’emmagatzema.

El sistema d’emmagatzematge és molt important. Els principals enemics de l’oli són: l’oxigen (l’aire que fa volatilitzar els aromes), les altes temperatures (a més de 28 graus l’oli comença a degradar-se) i la els rajos ultravioletes.

Per tant, l’oli Olicatessen, es manté fins a l’hora de l’envasat en una càmera a temperatura controlada entre 16 i 18 graus, durant TOT l’any! Els dipòsits són d’INOX i sense oxigen.
diposits_olicatessen

El recipient on s’envasa l’oli també ajuda a mantenir (o no) les propietats i qualitat de l’oli.

Desgraciadament, com més econòmic és el recipient, sol protegir menys…. el plàstic per exemple, deixa passar els rajos ultraviolats i a més, si deixéssim l’envàs en una zona càlida, el plàstic acaba traspassat els seus aromes a l’oli. En canvi, el bag-in-box, la ceràmica, la llauna i el tetra brick són els recipients més opacs que respecten més l’oli.

L’Oli Olicatessen només s’envasa en llauna (és un dels sistemes més opacs) i vidre fosc.

productes-olicatessen

L’oli s’ha de conservar en llocs foscos i allunyats de fonts de calor.