Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 1

Sense categoria Etiquetat com a , , , , , Comentaris tancats a Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 1

La recol·lecció.

la manera en com es cull la oliva, sí fa la diferència. Hi ha molts tipus de recol·lecció
Collidores: els súper intensius. Es de manera completament mecànica.

“Munyida” /Manual: es recull la oliva de manera manual. És una tècnica molt costosa i laboriosa. Sobretot quan la oliva està molt verda o quan es vol utilitzar aquesta oliva per fer oliva de taula.

Batuda: L’agricultor utilitza una vara o una perxa llarga per fer caure l’oliva agitant i colpejant les branques de l’olivera. L’oliva cau sobre les borrasses o directament al terra. Amb aquesta tècnica l’olivera pateix bastant ja que perd moltes de les seves branques i fulles en el cop i generalment es considera que accentua la alternança de producció (alternança de la producció, un any molt, un altre poc). No obstant això és un mètode molt estès per la seva alta productivitat.

Amb “aplausos”: són realment eficaços ajuden a retallar el temps de recollida de les olives. És com passar unes pintes per les branques de l’olivera i aquests aniran deixant anar les olives de l’arbre.

Vibració: manera mecànica amb vibradors autopropulsats, pinces vibradores acoblades al tractor o amb vibradores motoritzades de mà. És una evolució del “sacsejat” manual que realitzaven els “jornalers” en què s’agitava manualment les branques per desprendre l’oliva. La maquinària vibradora més evolucionada uneix un element vibrador autopropulsat i un paraigua recol·lector per recollir l’oliva conforme es desprèn.

Manual amb serpetes: La mà de plàstic o rastell/serpetes és l’útil més emprat per a la recollida d’oliva. És un petit rasclet de plàstic que facilita moltíssim la recol·lecció de les olives. Molt lleuger i còmode d’utilitzar i al ser de plàstic no danya les branques de les oliveres. En l’empunyadura es pot posar un mànec per poder arribar a les parts més altes de l’olivera.

(font)

Les olives Olicatessen, depenent del moment les collim de diferents maneres, però SEMPRE amb paraigua invertit, per evitar que toquin el terra : 1. s’embrutarien i 2. Es danyarien quan es trepitgen.

venanci_collint

Al principi de la campanya, quan estan molt verdes les collim amb “serpetes” i/o aplausos. Es un procés laboriós i lent, però amb l’estat (verd) de la fruita no es pot fer d’altra manera.
Primer dia collita

Quan comença a trencar el color (el cul de la oliva es posa morada), aleshores utilitzem el vibrador, per poder més ràpid. Aquest sistema, tot i que pot semblar “agressiu” amb l’arbre, que aquí es depèn de la traça que tingui l’agricultor, es molt respectuós amb el fruit.

oliva arbequina

La recepta del mes: olives amanides a la mandarina i sajolida

Receptes i trucs Etiquetat com a , , , , , , Comentaris tancats a La recepta del mes: olives amanides a la mandarina i sajolida

Olives amanides a la mandarina i sajolida

Les olives són per excel·lència l’aperitiu d’arreu. I les Arbequines la oliva de taula de la nostra zona. Aquesta oliva és petita i és poc “carnosa” però te un gust intens i molt saborosa.
olives&mandarina
Com que les utilitzem per molts plats, de tant en tant les amanim i els hi donem un “toc” diferent.
A casa ja ho tenim assumit, però veiem que tenen un gran èxit amb les visites que tenim i per això compartim aquesta idea, que és ben senzilla però crida molt l’atenció i és boníssima.

Posem les olives en un recipient (tant per utilitzar per aperitiu, o per afegir a l’amanida) i només cal amanir-les amb el condiment Olicatessen& mandarina i Sajolida. És recomanable deixar-ho mínim de 30 minuts abans de consumir-les per que impregni bé l’aroma i el gust.

A veure que us sembla!

Olicatessen, plata a EcoTrama

Premis Etiquetat com a , , , , , , Comentaris tancats a Olicatessen, plata a EcoTrama

Ecotrama, és un concurs especialitzat en Oli d’Oliva Verge Extra Ecològic o de Producció Ecològica. Amb 17 anys d’història, s’han convertit en un referent del sector i una bona eina de promoció com a producte de qualitat.

I Olicatessen és el 9è any que es premiat en aquest concurs. Com ens agrada aquesta medalla !!!!

Medalla plata Olicatessen Ecotrama 2018 /Silver Medal

Medalla plata Olicatessen Ecotrama 2018 /Silver Medal

EcoTrama, està organitzat per la Diputació Provincial de Còrdova i Ecovalia (Associació Valor Ecològic). El certamen compta amb un elenc de tastadors de prestigi internacional i àmplia trajectòria professional que avalen el seu reconeixement.

Aquests guardons internacionals tenen com a objectius, a més de posar en valor la qualitat de l’oli d’oliva verge extra de producció ecològica, apostar pel desenvolupament d’aquest sector i servir de suport per a la promoció i reconeixement per part del consumidor.

Premiar als millors olis d’oliva verge extra ecològics afavoreix la seva imatge i contribueix a una correcta comercialització d’aquests olis.

Olicatessen, torna a exposar a Alimentaria.

Sense categoria, Sortim a Etiquetat com a , , , , , Comentaris tancats a Olicatessen, torna a exposar a Alimentaria.
Alimentaria2018_Olicatessen

Alimentaria2018

Alimentaria és un centre internacional de negocis per a tots els professionals de la indústria de l’alimentació, les begudes i la gastronomia. Una cita obligada amb la innovació, les últimes tendències i la internacionalització del sector.

DATES: 16, 17, 18 i 19 d’abril de 2018
PABELLO: 2 (Multiple Foods)
Stand: E 547-5
(sota el Paraigua de PRODECA)

Cada dos anys, Alimentaria reuneix a Barcelona les empreses líders en elaboració, fabricació i distribució d’aliments i begudes de més d’un centenar de països. La fira és centre de negocis internacional, ja que atreu compradors d’arreu del món. A nosaltres ens serveix per trobar-nos amb els nostres clients d’arreu.

Us esperem!!!

Estarem al pavelló 2, Multiple Foods.
Saló dels productes de gran consum i de les tendències en alimentació

El saló Multiple Foods, el més heterogeni de la fira des del punt de vista de l’oferta, es divideix en set àrees especialitzades en què participen les primeres marques de la indústria alimentària, tant nacionals com internacionals. En aquest espai catalitzador de les últimes tendències del mercat, els professionals poden conèixer els últims llançaments de la indústria alimentària adaptats a les noves demandes d’un consumidor cada vegada més informat, exigent, ocupat i preocupat per la seva salut.

 

Aquest any, també estarem al Olive Oil bar. És un espai per al tast autoguiat amb l’ajut de fitxes descriptives per descobrir els olis d’oliva verge extra presents a la fira.

No us ho podeu perdre!

La recepta del mes: pop a la “gallega”

Receptes i trucs Etiquetat com a , , , , , Comentaris tancats a La recepta del mes: pop a la “gallega”

Pop a la “gallega”

Adaptem la recepta del “pop a feira” o “pop a la gallega” per adequar-lo als ingredients del nostre territori, o potser només als nostres gustos. Sigui com sigui, a nosaltres ens encanta!

El pop tant el podem coure nosaltres com comprar-lo ja fet. Si el voleu coure us recomano congelar-lo i descongelar-lo per aconseguir suavitzar la textura de la carn del pop. S’ha de cobrir d’aigua en un olla ben gran, amb una ceba i un parell de fulles de llorer, durant uns 30 minuts.

Amb la mateixa aigua del pop, la podem aprofitar per bullir les patates pelades (si no, amb aigua, sal i les fulles de llorer que li donen un bon aroma), d’aquesta maner les patates agafen el gust.

Una vegada tallat a rodanxes el pop i les patates, ho emplatem. I ho amanim amb escates de sal i un bon raig d’oli d’oliva verge extra ecològic Olicatessen.

Pels que ho vulguin a la manera més “tradicional”, podeu empolvorar pimentó dolç o picant al gust.

pop a la "gallega"/ pulpo a la "gallega" /octopus

pop a la “gallega”/ pulpo a la “gallega” /octopus


Nyam, nyam!