Gaudir, tastar, regalar, cuinar ; l´or verd OLICATESSEN, mai el podràs oblidar.

Sense categoria Etiquetat com a , , , , , , , Comentaris tancats a Gaudir, tastar, regalar, cuinar ; l´or verd OLICATESSEN, mai el podràs oblidar.

Gaudir, tastar, regalar, cuinar ; l´or verd OLICATESSEN,
mai el podràs oblidar.

Comencen èpoques on ens passem més temps a la cuina, cerquem noves receptes, ens trenquem les closques intentant trobar un detall especial, un regal original i sobretot ens mirem una mica més el que mengem.

Us fem una mica de resum del que us podem oferir des d’Olicatessen.

250llc_olicatessen

250llc_olicatessen

L’Oli d’Oliva Verge Extra cupatge Olicatessen. Un oli amb aromes fruitats intensos d’oliva verda donen notes de nous, carxofa, tomaquera i ametlló. Molt fruitat i amb una forta personalitat, l’amarg i el picant, característic de l’oli verd, aconsegueix un agradable toc de mentolat al final. Una interessant combinació de varietals autòctones i arbequina com a oli base. La recol·lecció primerenca donen a aquest oli unes característiques molt especials. Tot l’oli que envasem ara, ES OLI NOU!
Pots veure tots els formats (botella, llauna, amb estoig de regal, sense…) AQUI !

A banda de l’oli d’oliva verge extra ecológic, també tenim altres productes on l’oli o les olives en són protagonistes.

Olives Arbequines: La fruita de l’olivera en el seu estat pur, l’arbequina, conservada mitjançant tècniques tradicionals per preservar el seu sabor concentrat i totes les propietats naturals.

Olivada d’arbequina VERDA: paté d’olives arbequines collides al setembre amb una mica d’oli d’oliva verge extra Olicatessen. Per realçar i distingir els plats més exquisits.

Olivada d ’arbequina MADURA: Olivada o pasta d ’oliva Arbequina madura. Finíssima, suau, saborosa, distingida, elegant.
100% polpa d’oliva amb una textura summament agradable que transforma una vinagreta en una delícia. Pels formatges, verdures a la brasa, peix bullit o al vapor, pasta,,,
Olicatessen&_new

Crema de xocolata: Crema de xocolata amb llet, avellanes i oli d’oliva verge extra Olicatessen.
Sabor d’avellana, cremositat densa que es desfà a la boca, cacau suculent. Una delícia que millora els postres, berenars i esmorzars dels petits i dels que no ho són tant.
L’únic greix afegit, és l’oli d’oliva verge extra Olicatessen, fent així, a part d’un tast deliciós, un plat molt més saludable, nutritiu i de més fàcil digestió.

Condiments a base d’oli d’Oliva Verge Extra. Olicatessen&
Oli d’oliva verge extra i oli essencial d’herbes aromàtiques. Un oli, que aromatitza els plats d’una manera sublim, gustosa, natural, discreta i sorprenent. Per plats tradicionals o innovadors, dolços i salts, carns o peixos, pasta i arròs… fins on la imaginació us arribi!
En tenim 8 de diferents. Difícil triar ;0) Pots veure’ls tots AQUI

Lots de regal
Doncs una mica de tot…. una imatge val més que mil paraules.

olicatessen

Bones festes, salut i bon menjar!

Per Olicatessen, l ’olivera es la gran tesorera

Sense categoria Etiquetat com a , , , , , Comentaris tancats a Per Olicatessen, l ’olivera es la gran tesorera

Per Olicatessen, l ’olivera
es la gran tesorera

L’olivera i la seva simbologia

L’olivera conreada (l’ullastre és una planta naturalitzada des de fa mil·lennis) va fer aparició a la regió mediterrània alguns milers d’anys després que al seu lloc d’origen, l’Orient Mitjà, fa uns 7.000 anys. Al Peloponès (sud de Grècia), el conreu de l’olivera va començar al voltant del segle III aC. Després del segle XVI, els europeus van portar l’olivera a Amèrica.

olivo_antiguo_egipcio

olivo_antiguo_egipcio

Per donar la primera bona collita, pot trigar 15 anys, que es considera un arbre adult. Si les condicions climatològiques són de sèquia, pot tardar uns 20 anys a donar els primers fruits.

És per aquest motiu, sent un arbre de “producció tardana “, quan s’acabava una guerra i es plantaven oliveres, s’entenia que venien temps de calma i pau.

El colom de la pau és un emblema que representa la pau per un colom amb una branqueta d’olivera al bec. Té el seu arrels en la cultura de la conca mediterrània, tant en les tradicions jueva, cristiana i islàmica com en la cultura grecoromana. La sola branca d’olivera, com a símbol de la victòria i de la pau que li succeeix, es continua utilitzant com a símbol de pau.

paloma_paz_pablo_picasso

paloma_paz_pablo_picasso

També significa longevitat, doncs són arbres que viuen molts anys (inclús es diu que són immortals per la seva capacitat de regeneració); és símbol de resistència i renovació ja que poden resistir condicions adverses i tornar a créixer.

També simbolitza la prosperitat i la fertilitat per la seva abundància en flors i fruit.

L’olivera en diferents cultures i religions
A l’Antiga Grècia, per exemple, l’oli d’oliva era considerat sagrat i era usat per ungir reis i atletes. Les branques fulloses de les oliveres eren símbol d’abundància, glòria i pau i s’utilitzaven per coronar els vencedors dels jocs amistosos o les guerres.

També l’olivera és un dels arbres més representatius del druïdisme i amb el seu oli es realitzaven infinitat de rituals i festes sagrades, representant la felicitat i la pau. En aquest cas, l’olivera està relacionada amb l´equinocci de tardor, i diuen que els nascuts a Mabon, aquesta festivitat, són molt tímids i reservats, no els agrada la violència, són tranquils, alegres, lògics, càlids, i excel·lents jutges o advocats. Per això i segons la tradició, l’olivera és fins als nostres dies símbol de la justícia i la pau.

jesus_huerto_olivos

jesus_huerto_olivos

També trobem l’olivera present a la cultura egípcia on les seves branques són un símbol de benedicció i purificació i les trobem presents a la tomba de Tutankhamon
L’olivera també té un paper important a la Bíblia on hi és esmentada més de 30 vegades tant en el Vell com en el Nou Testament.

 

L’olivera en l’art
L’olivera és una de les plantes més citades en la literatura. En l’Odissea d’Homer, per exemple, Ulisses s’arrossega per sota de dos brots d’olivera.

olivo_van_goch
En la pintura, molts artistes també han plasmat als seus quadres les oliveres. Dels més destacats podem trobar a Vincent Van Gogh que s’hi va dedicar els últims anys amb una gran intensitat. Però també altres pintors com Carlos de Haes, Rafael Zabaleta, Pablo Picasso, Claude Monet, Edgar Degas, William Merritt Chase, John Singer Sargent, El Greco o Henri Matisse.

EN el mon de la música, hi ha un munt de cançons populars que tenen l’olivera, la collita i les olives com a principal protagonista a les seves lletres, i autors com Joan Manuel Serrat i David Reig Delhom, n’han creat grans peces.

Fins i tot, el cinema se n’ha fet ressò amb la pel·lícula El Olivo, de Icíar Bollaín

L’arquitectura rural a Olicatessen és natural

Sense categoria Etiquetat com a , , , , Comentaris tancats a L’arquitectura rural a Olicatessen és natural

 L’arquitectura rural
a Olicatessen és natural

Un dels pilars del nostre projecte és la conservació i recuperació de l’arquitectura rural, tan típica del nostre territori, Les Garrigues (Lleida).

terrassaEl paisatge s’ha anat modificant amb el temps, evidentment depenent de les necessitats que s’han anat plantejant al llarg de la nostra historia, però el paisatge explica moltes coses i és per aquest motiu conservar-ho i evitar la seva destrucció és important.

Els nostres avantpassats ens han deixat casetes, voltes de cabana, enjubs, marges, terrasses… No es van construir per que sí. Tot tenia una finalitat.

arquitectura rural enjub

enjub

La principal raó de la construcció de tots aquests elements va ser aprofitar al màxim la pluviositat per tal d’assegurar i augmentar la producció agrícola i frenar l’erosió natural.

Molts dels turons i muntanyes fa segles es van modificar creant terrasses. Les nostres terres són seques amb molt poca pluviositat que una arquitectura de terrasses permet optimitzar i aprofitar cada gota que cau.

 

Font: Enciclopedia Catalana:

MARGE 2 esp AGR Vora d’un terreny que forma graó o desnivell.    3 AGR Graó de terra, sovint amb pedres, que serveix per a separar dues feixes de diferent nivell o per a evitar esllavissades.

TERRASSA f 1 1 Espai de terreny pla i més o menys elevat terminat en un o més dels seus costats per un mur, un talús, o altre desnivell.

ENJUB [variant de aljub] m Paret que defensa una terra de les rierades.

Olicatessen especial? Perquè és original!

Sense categoria Etiquetat com a , , , , , , , Comentaris tancats a Olicatessen especial? Perquè és original!

Olicatessen especial,
Perquè és original

Som agricultors per tradició familiar ( 8a generació ), productors per convicció (des de 2005 tenim molí propi). Controlem tot el procés des de les finques fins a l’envasat. I sobretot…. Som uns apassionats de l’oli d’oliva verge extra.

Equip Olicatessen

Quin tipus d’oli és Olicatessen? i… perquè és tant especial?

 • Fruitat mig-intens d’oliva fresca i sana amb tocs de verdures, ametlla verda i de tomata i plàtan verd.
 • Complex en boca. Te una entrada lleugera i sedosa, cullera olicatessenexplosiu a mida que guanya temperatura. El sabor recorda a les oliveres velles de zones amb clima extrem.
  És un oli amb forta personalitat i presència. És un oli sincer i “tot-terreny”.
 • Recol·lecció: Primerenca i manual, respectant el moment òptim de l’oliva. Molturació en menys de 2 hores.
 • Elaboració: Extracció /molturació en fred i batudes curtesbatidora
  Procés “artesanal” utilitzant tecnologia actual i materials idonis (acer inoxidable).
  Decantem l’oli en comptes de centrifugar per respectar les vitamines i antioxidants
 • Emmagatzematge en INOX separant en funció de maduració, varietat, finca,,,
 • Generació de 0 residus.
 • Varietats: Arbequina i varietats antigues recuperades
 • Tipus de Cultiu: Tradicional en secà
 • Olivera centenaria

  Olivera centenaria

 • Climatologia: Sec.
  Amb hiverns durs i estius secs. Fortes oscil·lacions tèrmiques (nit – dia, hivern – estiu).
  Poca pluviositat
 • Tipus de terra: Sòls poc profunds i argilosos.

A vegades, és millor poques paraules i clares.

Olicatessen a l’exposició “Els artistes van amb tractor”, a Niu Barcelona, del 5 de juny al 21 de juliol de 2019.

Sense categoria, Sortim a Etiquetat com a , , , , , , Comentaris tancats a Olicatessen a l’exposició “Els artistes van amb tractor”, a Niu Barcelona, del 5 de juny al 21 de juliol de 2019.

SARA BOLDÚ BOTAM, fotògrafa

Dates: del 5 de juny al 21 de juliol de 2019
Títol
‘Els artistes van amb tractor’

Artista
SARA BOLDÚ BOTAM

Concepte

Aquesta exposició fotogràfica mostra com l’acció humana, a través de l’agricultura, dibuixa el paisatge talment com un llenç. És un homenatge a la terra i a la pagesia des d’un punt de vista artístic, visual i poètic.

La videoartista Sara Boldú Botam (Les Borges Blanques, 1977) ha recorregut l’activitat agrícola de diversos pagesos per enregistrar els diferents estadis i cultius (pera, poma, préssec, vinya, ordi, olives, ametlles…). Llaurar, segar, esporgar, collir, veremar…La terra vista des de l’aire, es converteix en un mosaic i el pagès en el seu artista.
Inauguració
Dimecres 05 de JUNY a les 20:00 h.

http://www.niubcn.com/galeries/galeria_sarab.htm

Un petit tast….

Entrevistes